Kersenbomen
Maak uw eigen kersenjam uit uw miniboomgaard
Prunus avium of kersenbomen om zo op te eten of als kersenvulling voor de taart. Leverbaar in laagstam en halfstam kersenboom.
Wat is leuker dan de kersen die u plukt uit uw boom te gebruiken in de keuken. U kunt ze gebruiken als vulling voor de taart, het maken van jam of natuurlijk zo opeten.
Klik op de foto voor de productinformatie
Hulp nodig bij kiezen van de maat, lees:
Kersenbomen
Snoeien van een kersenboom
U snoeit deze kers na de pluk. Kersen zijn echte groeiers . Wilt u de boom klein houden dan kunt de uitlopers terugsnoeien zodat er 4 a 5 bladen blijven zitten. In februari organische meststof geven

Kersenbomen in laagstam en halfstam
Kers
Snoei informatie van een kersenboom
Kersen zijn echte groeiers, maar wilt u de boom klein houden, dan alle nieuw gegroeide scheuten terugsnoeien, zodanig dat er 4 of 5 bladeren blijven zitten. Dit blijven doen tot einde groeiseizoen.
Bewaren van kersen
Kersen bewaart u het beste in de groentelade van de koelkast. Liefst niet op elkaar gestouwd in een plastic zak maar uitgespreid op een bord of schoteltje. Zo voorkomt u kneuzingen en u voorkomt dat een rotte kers de andere kersen aansteekt. Maar, dit heerlijke fruit ligt ook bij u toch geen dagen in de koelkast?
Schoonmaken
Hoe maakt u kersen schoon? Dat is niet moeilijk. Spoel ze gewoon goed onder stromend water. Laat ze daarna uitlekken in een vergiet en verwijder de steeltjes pas na het spoelen. Zo voorkomt u dat de kersen zich volzuigen met water en hun aroma verliezen.
Consumptie van kersen
Kersen worden meestal uit het vuistje gegeten. Verder kunt u kersen verwerken als jam en als sap. Ook als garnering bij ijs, gebak en desserts is de kers prima geschikt.
Voedingswaarde van kersen
Gezond zijn kersen ook! Ze bevatten veel koolhydraten, calcium en vitamine C.