Deze prachtige snijbiet heeft prachtige kleuren in de stengels en bladnerven en zorgt voor een kleurrijk feest op het bord. De Bright Lights zijn familie van de biet. Maar in tegenstelling tot de biet draait het bij de bright lights om de bladeren en stengels. De smaak van deze snijbiet ligt tussen die van spinazie en witlof in en heeft een licht pittig aroma. De snijbiet kan rauw in salades worden gebruikt, maar roerbakken, stoven en koken zijn ook goede mogelijkheden. De snijbiet komt van de Nederlandse grond. En ze is zeer geschikt voor potten want zolang je het hart intact laat kun je bladeren blijven plukken, van het late voorjaar tot in de herfst. Snijbiet mag ook in de halfschaduw staan en heeft een flinke bemesting nodig en ook zeer regelmatig flink wat water (voor de ontwikkeling van veel blad, en een tekort aan water kan voor doorschieten zorgen). De snijbiet leeft 2jaar voor hij zaden krijgt.

Zaaien: Buiten, volle grond, maart t/m augustus. In kas tot wel september, oktober.

Oogst: Buiten, volle grond mei t/m oktober, in de kas tot wel februari