Mout voor uw bier en whisky
Mout van de ambachtelijke vloermouterij Masterveld uit Winterswijk.
Vloermout is beter geconverteerd als industriële mout waardoor er een beter resultaat wordt behaald. Het geeft daardoor tevens een goed aroma.
Alle mout is in 2 versies leverbaar, geschroot en ongeschroot
Start met brouwen met onze mouten
Mout voor uw bier en whisky
Mout van de ambachtelijke vloermouterij Masterveld uit Winterswijk.
Vloermout is beter geconverteerd als industriële mout waardoor er een beter resultaat wordt behaald. Het geeft daardoor tevens een goed aroma.
Vloermout is beter geconverteerd als industriële mout waardoor er een beter resultaat wordt behaald. Het geeft daardoor tevens een goed aroma.
De granen die vermout worden zijn afkomstig van de Gelderse akkers geteeld door lokale boeren.
Bezoek de site van Masterveld en lees over het proces
EBC en maximale stort
Bij elk produkt staat de EBC vermeld. EBC is de kleur die u drank krijgt met gebruik van de betreffende mout. Hoe hoger het EBC, hoe donkerder de kleur van uw drank.
Maximale stort pergentage is het maxium van de betreffende mout die u binnen 1 brouwsel kan gebruiken van de betreffende mout. Dit betekend als u van de kleur mout 80 maar 5% mag gebruiken u dus 95% van een andere moutsoort mout gebruiken. In de regel is dit dan een basis mout.